Hide

Volleybollmatchen

Du har blivit inhyrd av PO-Volley (Påhittade Organisationen för Volleyboll), för att hålla koll på poängen i en volleybollmatch mellan de två lagen Algoritmikerna och Bäverbusarna.

I volleyboll spelar man bäst av $3$ set, det vill säga det laget som först vunnit $2$ set vinner matchen. I de två första setten gäller först till $25$, och ifall det blir ett tredje set spelar man då först till $15$. Man måste vinna med $2$ poäng, så det är alltså det lag som först har minst $25$ resp $15$ poäng, och som dessutom har $2$ poäng mer än motståndaren som vinner det settet. Givet vilket lag som vinner varje boll, skriv ut resultatet av matchen.

Indata

Den första raden innehåller ett heltal $N$ ($1 \le N \le 200$). Därefter följer en $N$ tecken lång sträng bestående av “A” och “B”, som beskriver en hel match. Den $i$:te bokstaven är “A” ifall Algoritmikerna vinner den $i$:te bollen, och “B” ifall lag Bäverbusarna vinner den $i$:te bollen.

Matchen kommer att vara fullständig, d.v.s. något av lagen kommer ha kommit upp i $2$ poäng i slutet, och inga extra bollar kommer ha spelats.

Utdata

Skriv ut en rad med två heltal. Det första talet ska vara antalet set Algoritmikerna vann och det andra talet ska vara antalet set Bäverbusarna vann.

Poängsättning

Din lösning kommer att testas på en mängd testfallsgrupper. För att få poäng för en grupp så måste du klara alla testfall i gruppen.

Grupp

Poängvärde

Gränser

$1$

$42$

Alla set kommer vinnas på exakt $25$, $25$ och $15$ poäng respektive, det vill säga det kommer aldrig bli $24$ lika resp. $14$ lika

$2$

$58$

Inga ytterligare begränsningar

Förklaring av exempelfall

I det första exempelfallet vinner lag A första settet med $25-0$, lag B vinner andra settet med $0-25$, och lag A vinner det avgörande tredje settet med $15-0$. Resultatet av matchen blir alltså $2-1$.

I det andra exempelfallet vinner Lag B både första och andra settet med $25-27$, och resultatet av matchen blir alltså $0-2$.

Notera att enbart det första exempelfallet skulle kunna förekomma i testfallsgrupp $1$.

Sample Input 1 Sample Output 1
65
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAABBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBAAAAAAAAAAAAAAA
2 1
Sample Input 2 Sample Output 2
104
BABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABBBABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABABB
0 2
CPU Time limit 1 second
Memory limit 1024 MB
Author
Fredrik Ekholm
Source Programmeringsolympiadens onlinekval 2019
License Creative Commons License (cc by-sa)

Please log in to submit a solution to this problem

Log in